amersfoort heeft alles in eem

 
  • Advies
  • Bewegwijzering
  • Identiteit
  • Ontwerp

Het Eemhuis is het culturele centrum van Amersfoort, ontworpen door Neutelings Riedijk Architecten. Het markante gebouw brengt vier belangrijke instellingen samen op het Eemplein: de Bibliotheek Eemland, Archief Eemland, Kunsthal KAdE en Scholen in de Kunst.
Wij ontwierpen de identiteit en bewegwijzering van het Eemhuis en een aparte bewegwijzering voor de Bibliotheek.

 
 
 

 

bewegwijzering

Meerdere sessies met architect, brandweer, projectontwikkelaar en vier hoofdgebruikers van het Eemhuis leidden tot een complete inventarisatie van het gebouw. Die werkten wij uit in een bebordingsplan, waarna we de routing in verschillende fases vormgaven. Rekening houdend met de hoofdgebruikers, doelgroepen, bezoekers, looproutes en aanwijzingen op het gebied van gebruik en veiligheid.

 
 
 
 

ontwerp

Tijdens het ontwerp van de bewegwijzering maakten we gebruik van de bijzondere architectuur van het Eemhuis. De bebording plaatsten we hierbij zoveel mogelijk rechtstreeks op de betonnen muren, houten wanden en ramen. Via de hoofdnavigatie, pictogrammen en deurbordjes vindt en beleeft elke bezoeker zijn of haar plek in het gebouw.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

structuren

Voor doorloopfolies voor de bewegwijzering, ramen en balies ontwierpen we meerdere structuren.

 
 
 
 
 

bewegwijzering bibliotheek

Voor de Bibliotheek, één van de gebruikers binnen het Eemhuis, ontwikkelden we een eigen bewegwijzering. Hierbij zorgen kleur en typografie dat alle afdelingen, genres en informatiebalies makkelijk te vinden zijn voor bezoekers van alle leeftijden

 
 
 
credits – in samenwerking met Dehullu
 
 
 
 

Op zoek naar feilloze bewegwijzering voor jouw gebouw? Dan zit je op de juiste weg.

 
contact
 
 
 
 
 
Packaging design
 
NEXT